Oddílové soustředění v Doksech

3 Lis

Od pátku 19. 10. do neděle 21.10. konalo soustředění oddílu v Dobříši. Celkem nás bylo 29 účastníků. V pátek jsme se ubytovali ve sportovní hale Dobříš. Halu jsme měli celou k dispozici od pátku do neděle ráno a mohli jsme plně využít vše, co bylo k dispozici – florbal, ping-pong, balóny na basket, volejbal, fotbal a nemuseli jsme řešit ani tradiční rozdělení do pokojů. Všichni jsme byli spolu na ploše haly.

Na jídlo jsme chodili do Modré kočky. Zejména bohaté snídaně pěkně nastartovaly náš den před tréninky.

V sobotu nás čekaly 3 mapové tréninky – dopoledne koridory (Bzdinka), odpoledne okruh a azimuty (Kazatelna), před večeří ještě noční scorelauf v anglickém parku Dobříš. Ranní koridory na Bzdince byly dva, pro staří 6km, pro mladší 3km. Trasa byla těžší a nasbírali jsme zkušenosti, zážitky a kilometry:-) Les byl ale krásný, hodně členitý, trochu zarostlý a plný zděře. Po obědový odpočinek opravdu každý ležel a nabíral síly na odpolední program.

Na Kazatelně jsme připravili mapový okruh pro menší (cca 2km) a azimutový okruh pro starší, cca 3 km. Trénink probíhal v klidnějším tempu se zaměřením na přesnost azimutu a mapování. Tentokrát byl les čistý a přehlednější, pro trénink azimutu ideální.

Večerní scorelauf začal už skoro za tmy před anglickým parkem v Dobříši, kousek od našeho ubytování. V okolí bylo umístěno 19 kontrol a SI krabičkami. Scorealuf (závod s volným pořadím kontrol a hromadným startem) trval 35 min, ve kterých stihli všechny kontroly oběhnout Jen 3 závodníci, Ostatním chyběla 1-2 kontroly, tedy čas byl nastaven přesně, jak měl být – na hraně zvládnutí. Závod probíhal v nečekaně rychlém tempu a nasazení. Hemžení světýlek (čelovek účastníků) po parku a okolí bylo úžasné.

PO večeři jsme ještě zhodnotili jednotlivé tréninky, vyhodnotili večerní scorelauf. Před večerkou se hrál ještě florbal, pinčes nebo badminton.

V neděli jsme se účastnili Středočeského žebříčku v Kytíně.

Program byl nabitý, ale myslím, že si to užil každý, Děkuji účastníkům za aktivní nasazení při trénincích, rodičům za odvoz dětí, pomoc s organizací, zapůjčení promítačky a stínováním, trenérům za přípravu tréninků, stavbu, trička, svačinky.   a snad jsem na nic nezapomněla. Byl to fajn víkend!!


Fotky najdete zde:https://www.rajce.idnes.cz/…023

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *