MČR na krátké trati

20 Zář

MČR na krátké trati se konalo v CHKO Žďárské vrchy u Obce Samotín, nedaleko skály Devět skal. Závodů MČR se mohou účastnit pouze závodníci, kteří splnili nominační kritéria, a to v kategoriích D/H16,18, 20 a 21, tedy od 15 let výše.  Mistrovství se běží dvoukolově – v sobotu je kvalifikační závod, který závodníky rozdělí do výkonnostních skupin na nedělní finále.

Závodní terén Českomoravské vrchoviny 700 až 800 m n. m. Prostor kvalifikace je ploché údolí potoka Rybníček s množstvím melioračních rýh, potoků, bažinek a porostových detailů se středně hustou sítí cest. Finálový prostor je více členitý. V severní části se nachází svah s porostovými detaily, kameny a srázky. Jižní část je ploché údolí potoka Břímovka s množstvím melioračních rýh, potoků, bažinek a porostových detailů.

V prostoru závodů MČR se po odběhnutí závodníků mistrovství běží také tratě pro veřejnost, kde si může mistrovské tratě vyzkoušet i veřejnost.

Z našeho oddílu se na MČR kvalifikovala Klárka Berná a Rozálie Syblíková. Holky na svém prvním MČR sbíraly hlavně zkušenosti a zážitky. To se myslím povedlo.

Já s Jáchymem jsme si pak jejich tratě zaběhli také a museli jsme uznat, že to nebylo lehké. Na mapě vypadá vše jednoduše, ale udržet azimut v terénu s podrostem a stále mírným svahem nebylo snadné. Zážitek to ale byl!

Fotogalerie: https://www.rajce.idnes.cz/obaero/album/mcr-na-kratke-trati-16-17-9-2023

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *