Jarní sezóna 2023

20 Zář

V našem oddíle OB na Vodolce máme děti, mládež a dospělé, kteří běhají pro radost, i ty, kteří si rádi zazávodí. Trénujeme běh a fyzičku, ale pro OB je důležitá také mapová technika.  S hezkým jarním počasím a delšími dny jsme se přesunuli z tělocvičny ven. Zejména do Velkého i Malého háje.

V poslední době nám však i v rámci 2 hodinového tréninku mizí naše tréninkové  lampiony. Prosím, pokud je najdete, neberte je a nechte na místě. My je vždy po tréninku sbíráme a schováme na příště.

Naše lesy už velmi dobře známe a proto zde příliš orientace v mapě trénovat nelze.  Rádi jsme tedy využili např.  trénink na Dřínově s oddílem orientačního běhu z Kralup. Velkým zpestřením jsou pro děti středeční tréninkové závody Pražského poháru žactva, které se konají v květnu a červnu na různých místech v Praze. S naším oddílem jsme se účastnili závodů v Tróji a Ládví. Využili jsme také možnosti účastnit se závodu v Kralupech nad Vltavou v rámci Dnů Kralup.

Na jaře jsme zorganizovali jednodenní mapový trénink u Romanova nad Kokořínským údolím, kde jsme před závody zopakovali mapové základy.  Výborná jsou také víkendová soustředění Středočeského kraje pro děti a mládež. Letošního  květnového soustředění v Mníšku pod Brdy se zúčastnila Adélka Svobodová a Jáchym Berný. V okolí se nachází několik orienťáckých map a Brdské lesy jsou na trénink mapové i běžecké techniky ideální.

V jarní části máme za sebou 6 závodů žebříčku Středočeské oblasti a ještě nás 2 závody na konci června čekají. Také jsme se zúčastnili 2 závodů štafet.

Zejména štafety jsou oblíbenou disciplínou, kde se z jednotlivce stane součást dravého týmu. Štafety všechny moc baví a máme v nich úspěchy.  Po loňském 1. místě štafety Klára Berná, Sára Matoušková a Rozálie Syblíková v kat. D14 na Mistrovství Středočeské oblasti se holky musely posunout o dvě kategorie výše (v jejich současné kat D16 se mistrovská štafeta neběží) a v kat. D18 obsadily 3. místo.

Také štafeta v kategorii H14 ve složení Jáchym Berný, Jakub Houdek a Adélka Svobodová byla úspěšná a obsadila krásné 4. místo.

Klárka Berná vystoupila na jaře na stupně vítězů ještě jednou. V kategorii D16 obsadila 3. místo na Mistrovství Středočeské oblasti na krátké trati a v mistrovství oblasti v dlouhé trati se umístila těsně za stupněm vítězů na 4. místě.  Výsledkově se velmi daří také Rozálii Syblíkové. Přesto, že Rozálie a Klára běhají svou kategorii D16 prvním rokem, podařilo se jim díky jejich skvělým výsledkům na závodech, pravidelným tréninkům a individuální přípravě hned v prvním možném roce nominovat na Mistrovsví ČR na klasické i krátké trati.

MČR na klasické trati se konalo 10.-11.6. sousedství Přírodního parku Bobrava. Rozalie obsadila krásné 30.místo ve finále C a nasbírala cenné zkušenosti. Klárka Berná se neúčastnila. MČR na krátké trati se bude konat v září opět u Brna.

Průběžné výsledky v žebříčku mládeže Středočeské oblasti po 6 závodech:

Kat. D12 (celkem 38 závodníků):

13. Svobodová Adéla

25. Štěpánková Linda

D14 (celkem 34 závodníků)

23. Svobodová Ema

D16 (celkem 32 závodníků)

6. Berná Klára

8. Syblíková Rozálie

24. Houdková Kateřina

25. Matoušková Sára

H14 (celkem 34 závodníků)

20. Berný Jáchym

22. Houdek Jakub

V létě se naši borci zúčastní třídenních letních závodů (Pěkné prázdniny u Českého ráje a WestCup u Nejdku). Od září pak opět začneme trénovat a těšit se na podzimní část sezóny, která bude obsahovat soustředění oddílu, tréninky, závody nebo MČR na krátké trati.

Gratuluji našim závodníkům ke krásným výsledkům a našim běžcům přežij, ať je OB stále baví.

Pěkné léto všem.

Markéta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *