Oddíl orientačního běhu – tréninky zahájeny!

4 Lis

Letní prázdniny jsou za námi a my se opět vracíme k pravidelným tréninkům. Po náročné jarní sezóně, včetně organizace Mistrovství pro pražskou a středočeskou oblast přímo na Vodolce, se léto v našem oddílu neslo v duchu odpočinku. Během prázdnin probíhaly vícedenní závody po celé republice. Za náš oddíl jsme si vybrali dva – červencové dvoudenní závody v Jizerských hrách a na konci srpna třídenní závody u Nejdku, v obci Pernink. Oba závody se konaly v náročném horském  terénu a v obou případech i za vydatného deště. Obzvláště z nočního závodu u Perninku si díky vydatnému dešti a náročnému terénu odnášíme opravdu silné zážitky. Všichni účastníci ale vytrvali a doběhli závody až do konce. Za umístění v polovině závodního pole gratulujeme.

Druhý víkend v září jsme zorganizovali víkendové soustředění pro všechny členy oddílu a pro zájemce z řad rodičů. Cílem soustředění bylo procvičit s dětmi práci s mapou, orientaci v terénu, běh podle azimutu a celkově se připravit na podzimní závodní sezónu. Jezdíme již 5tým rokem do Doks u Máchova jezera, v jejichž blízkosti jsou krásné borovicové lesy.  Pro nás ideální přehledný terén se spoustou lesních cest, pískovcových skal a kamenů, ale i prvků pro lepší orientaci jako jsou krmelce či posedy. Pro děti  jsme připravili náročnější trénink orientace v terénu jen podle vrstevnic a skalních útvarů (mapa neobsahovala žádné cesty, porosty nebo jiné výrazné prvky, podle kterých se obvykle orientují). Poprvé jsme také plně využili výhody elektronických kontrol a možnost okamžité kontroly správného ražení po doběhu. Navzdory nepříznivé předpovědi počasí bylo nakonec hezké babí léto a zmokli jsme jen při noční hře.

Od 15.9. dětem začínají pravidelné tréninky. Opět nás budete potkávat v Malém či Velkém háji, dokud to počasí dovolí, poté se přesuneme do tělocvičny. Od konce září začínají také víkendové závody Středočeské oblasti, kterých se naše děti účastní. Držte nám palce, ať se nám na závodech daří.

Rádi bychom touto cestou poděkovali dětem z oddílu za účast na společných akcích a jejich rodičům za podporu. Děkujeme též za finanční podporu městu Odolena Voda a Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *