Hodnocení jarní sezóny

10 Srp

Letošní jarní závody jsme si po předchozím dvouletém omezení užili naplno. Závodní sezónu jsme zahájili městským sprintem v našem městě. Ve spolupráci s kralupským oddílem orientačního běhu jsme si vyzkoušeli organizaci závodu pro Pražskou a Středočeskou oblast s hojnou účastí (přes 700 běžců). Od dubna do poloviny června jsme se účastnili závodů oblastního žebříčku Středočeské a Pražské oblasti a závodů žebříčku Čechy B. Počasí si na závody nevybíráme a v dubnu jsme si několikrát užili opravdu aprílové počasí. 

Závody na jaře probíhají nejen o víkendech, ale též ve středu v rámci závodů Pražského poháru žactva. Letošní jaro bylo z čeho vybírat a náš oddíl se účastnil většiny vyhlášených závodů. Nechyběli jsme ani na Krajském přeboru škol v Dobříši, kde děti reprezentovali naši školu ZŠ Vítězslava Hálka Odolena Voda. Zde Klárka Berná s Hankou Dudlovou obsadily společně krásné 3. místo v kategorii D7 (13-14 let)

Po covidové pauze se opět konala víkendová soustředění organizovaná Českým svazem orientačních běžců. Naše děti se zúčastnily dvou těchto akcí,  celorepublikové a pro naši oblast. Obě akce byly velmi náročné, děti se ale zdokonalily v orientaci, vyzkoušely si běh podle azimutů či pouze na výřezu mapy nebo orienťácký desetiboj. Seznámily se též se svými vrstevníky z jiných oddílů, se kterými se budou potkávat na závodech..

Děti si vedou v závodech velmi dobře. Nejvíce jsme pyšné na výkon Kláry Berné, Sáry Matouškové a Rozálie Syblíkové na Oblastním přeboru štafet. Dívky si svým skvělým výkonem  doběhly pro zlato a staly se mistryně Středočeské oblasti.

V létě nás čekají např. 3 denní závody u Nejdku (WestCup) a po prázdninách opět tradiční soustředění oddílu v Doksech.

Děkujeme našim dětem za hojnou účast na tréninkových hodinách a závodech a rodičům za podporu během uplynulého školního roku. Přejeme krásné letní prázdniny a těšíme se zase v září.

Vaše vedoucí Jana, Lenka a Markéta,

Výsledky Středočeský oblastní žebříček mládeže – jaro :

https://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=7103

Oblastní žebříček družtev:

http://stredoceskaoblast.unas.cz/wp-content/uploads/stredocesky-oblastni-zebricek-druzstev-mladeze-2022.txt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *