Co nás čeká na jaře

22 Dub

Do roku 2024 vstupuje náš oddíl s celkem 40 členy, z toho je 21 dětí do 18 let. Dorost má pravidelné běžecké tréninky v úterý, v případě špatného počasí jsme přes zimu v posilovně haly. Společný trénink pro dorost i mládež je ve čtvrtek. Od ledna byl čtvrteční trénink v hale ZŠ a od konce března jsou již tréninky venku. Trenéry máme nyní 3 (Martin Kelnar, Jana Dudlová a Markéta Berná), pokud bychom chtěli nabírat nové členy, je potřeba najít další trenéry!!

Přes zimu jsme se v rámci zimní přípravy účastnili závodů Pražské zimní ligy a mapových soustředění se Středočechy. Využili jsme také celodenní mapovou akademii pořádanou Středočechy pro děti a mládež u Dobříše. Akademie probíhala v krásných brdských lesích v okolí Mníšku a Dobříše. Před začátkem letošní závodní sezóny jsme se všichni sešli na pravidelné schůzi členů oddílu v salonku restaurace Opera, kde byl přednesen plán tréninků a závodů na letošní rok a zpráva o finančním hospodaření oddílu.

Od začátku dubna se opět účastníme žebříčků Středočeské oblasti, kterých je 8 na jaře a 6 závodů na podzim. Dále závodů Pražského poháru žactva a opět se těšíme na oddílové štafety. Letos jsou v rámci Středočeské oblasti pořádané sprintové štafety i štafety na klasické trati. Zkušení závodníci poběží závody žebříčku Čechy B a čekáme na potvrzení kvalifikace děvčat v D18 a D16 pro MČR.

Již plánujeme také oddílové soustředění, které proběhne v říjnu u Dobříše, kde jsou opravdu krásné lesy a skvělé orienťácké mapy, ideální pro mapové tréninky.

Ve středu 15.5.2024 dopoledne, budeme spolu s oddílem OB Kralupy organizovat krajské kolo Přeboru škol v orientačním běhu. Očekáváme účast cca 400 závodníků z celého Středočeského kraje. Závody se poběží na Hostibejku. Vítězné školy budou postupovat do celostátního Finále, které se letos bude konat 12. 6. 2024 u Brna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *