Mistrovství oblasti ve sprintu na Vodolce

8 Dub

V sobotu 2.4.2022 se na Vodolce uskutečnilo Mistrovství oblasti ve sprintu orientačních běžců z Pražské a Středočeské oblasti. Závod byl také nominační závod na MČR. Závod organizovaly oddíly orientačního běhu z Vodolky a Kralup ve spolupráci s městem Odolena Voda. Ačkoliv nám počasí moc nepřálo a teplé slunečné počasí vystřídaly mrazivé šedivé dny, zúčastnilo se závodu 678 registrovaných závodníků. Tratě si přišlo vyzkoušet i několik desítek běžců z řad veřejnosti.

V okolí Horního náměstí, kostela a v zástavbě u základní školy byly rozmístěny kontroly označené oranžovo-bílými lampiony. Úkolem běžců bylo v co nejkratším čase a bez chyby proběhnout svou trať a označit všechny kontroly v daném prostředí. Trasy měly délku okolo 1,3 km pro nejmenší účastníky po 3,5 km pro zkušené běžce. Tratě pro závod připravili členové oddílu z Kralup a vybrali si oblast Horní Vodolky právě pro zajímavou zástavbu domů s různými průchody a podloubími. Oddíl Kralup také zajistil aktualizaci mapy Vodolky pro orientační běh. Běhalo se kolem Horního náměstí, kostela s krásnými výhledy do Středohoří i skrz areál mateřské a základní školy, kde díky zpřístupnění zahrady školky a novým školním přístavbám bylo možné využít průběhy mezi budovami a závodníkům pěkně zamotat hlavy. Na bezpečnost účastníků dohlíželi členové vodolského oddílu za spolupráce s Městskou policií Odolena Voda. Zázemí závodu bylo ve Sportovním areálu Odolena Voda a děti z oddílu měly na starost zajištění občerstvení závodníků v cíli.

Z našeho oddílu soutěžily pouze děti v kategoriích DH10 (děti do 10 let) a DH12 (děti do 12 let). Dva z našich závodníků, Vojtěch Svoboda (H10) a Jakub Houdek (H12) se umístili v rámci svých kategorií na krásném 3. místě ve Středočeském kraji. Děti starší 12 let nemohly závodit ve svých soutěžních kategoriích, a to z důvodu výhody znalosti terénu oblasti závodu. Nicméně si závod vyzkoušely alespoň v tréninkových nesoutěžních kategoriích, a jak nám jedna z účastnic řekla, ztratit se dá během závodu i doma na Vodolce.

Chtěli bychom poděkovat občanům města za ohleduplnost během závodu a městu Odolena Voda za organizační podporu a za spolufinancování akce. Za finanční podporu dále děkujeme našim parterům: AERO Vodochody a.s., AULIX lighting s.r.o., LeitnerLeitner Tax s.r.o., Igepa CZ s.r.o. Za poskytnutí prostor závodu odemčení branek děkujeme MŠ Odolena Voda, Římskokatolická farnost Odolena Voda, Bc. Ondřej Bačina – AGROSSyn Lékárna Odolena Voda. Za podporu a plnění našich požadavků děkujeme členům Správy sportovišť Odolena Voda i restauraci Domeček.

V neposlední řadě děkujme také paní doktorce MUDr. Sylvě Kočí, která  zajišťovala zdravotnickou pomoc v cíli závodu a byla s námi na shromaždišti v nepříznivém počasí celý den. Byla k dispozici všem, kdo by její pomoc potřeboval.

Kompletní výsledky k závodu můžete najít na stránkách závodu:

https://oris.orientacnisporty.cz/Zavod?id=6867

Fotografie z akce najdete zde:

https://kocur.estranky.cz/fotoalbum/mistrovstvi-prazske-a-stredoceske-oblasti-ve-sprintu/

https://obaero.rajce.idnes.cz/Nas_zavod%2C_mistrovstvi_oblasti_sprint_2.4.2022/

Tímto závodem byla zahájena jarní sezóna a náš oddíl čeká několik víkendových závodů. Tak ať to našim dětem dobře běhá!

Trenéři vodolského oddílu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *