Oddílové soustředění – Vodňanský kapr

14 Říj

Podzimní víkendové soustředění oddílu pořádáme pravidelně. Je určené pro všechny členy oddílu a je zaměřené na mapové dovednosti, běh dle azimutu atd. Šest let jsme jezdili na sousedění do lesů v okolí Doks a loni jsme byli v Dobříši. Letošní soustředění oddílu jsme se rozhodli udělat jinak a dle hesla jednoho z trenérů „Nejlepší trénink je závod“ jsme vyrazili na 3 etapové závody Vodňanský kapr.

Vodňanský kapr je dvoudenní orientační závod pořádaný oddílem orientačního běhu TJ Sokol Pražák z.s.. Běhají se 2-3 etapové závody v krásném okolí Vodňan a Bovorova. Závod probíhá vždy druhý víkend v říjnu, letos 12. – 13. 10. 2024. Závod je vyhodnocován za všechny etapy dohromady a celkoví vítězové kategorií vyhrávají živého kapra. Letošní ročník byl již 50tý, tedy jubilejní. V rámci závodu se vzpomínalo na předchozí ročníky, byly přichystané vzpomínkové fotografie, mapy a kulturní program.

Z našeho oddílu bylo na závod přihlášeno 19 našich závodníků od kategorie D10 až po kategorie D/H45. Zázemí pro závody poskytl sportovní areál v obci Pražák. Počasí bylo podzimní, tedy mrazivé, větrné, oblačné i slunečné. Ubytování jsme měli zajištěné v chatkách v kempu Bavorov, kde bylo pěkné zázemí a v chatkách naštěstí i ohřívače.

V sobotu jsme běželi 2 lesní sprinty (cca 2-3km vzdušnou čarou). Les byl mírně kopcovitý a po povodních většinou podmáčený.  Tratě byly pěkné a ideální na běh dle azimutu. V neděli byla připravená trať middle (delší než sprint) a již se startovalo dle pořadí po dvou sobotních etapách, s nasbíraným hendikepem (časovou ztrátou). Do cíle se tedy dobíhalo již v konečném pořadí etap. V cíli jsme proto už téměř jistě věděli, že budeme čekat na vyhlášení vítězů!!

Závody jsme si užili. Nasbírali jsme opět cenné zkušenosti, potrénovali, poznali nové lesy, ale hlavně máme zase společné zážitky. A byly i medaile a KAPR!!! Kapra a 1. místo v kat. D18 získala Katka Houdková, 2. místo v kat. D16 Klárka Berná a v kat. D10 3. místo Dianka Lazarová a 4. místo Verča Pavlíková. Gratulujeme holkám k umístění i všem našim závodníkům ke krásným výsledkům, i když to nebylo na bedně!! Tak za rok třeba zase hurá na kapra.

Vice fotek ve Fotogalerii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *